MISS NUFFNANG

Tuesday, March 6, 2012

Saigon Water Puppet

Water puppet ni rasanya hanya ada kat Vietnam kot, sama ada di Saigon atau pun di Hanoi..

Di entrance...

Di kiri kanan kolam air tu ialah pemuzik , penyanyi dan pembaca skrip. Diaorang guna bahasa vietnam. Pada penonton diberikan skrip dalam bahasa inggeris. So boleh rujuk skrip tu semasa show berlangsung
Nilah orang yg menggerakkan patung patung tuuuu..

Lain dari yang lain...budaya vietnam..



4 comments:

  1. Gerak patung sambil menyelam? Cm wayang kulitlah ni ye..... Lain dr yg lain tu!

    ReplyDelete
  2. Nanti i nak refer sini kalau nak ke sana nanti.. Plan macam dah ada..nanti kena kacau awak lah yee..

    ReplyDelete
  3. Ibuhani..

    Unik kan kak ani !


    Azian Elias..

    Oh nak ke HCM city ye Yan. Nanti shopping sakan kat Ben Thanh Market la..

    ReplyDelete
  4. menarik...lain dari yg lain...

    ReplyDelete