MISS NUFFNANG

Thursday, June 30, 2011

Novel Aisya Sofea

Kali ni i cerita pasal hobi i yang suka membaca. Antara ramai ramai penulis novel cinta melayu, i paling suke Aisya Sofea dan Aina Emir punye novel. Tapi untuk entri kali ni, i hanye fokus pada novel Aisya Sofea je ye...next time i citer pasal novel Aina Emir plak o.k ...


Ni koleksi Aisya Sofea i....


Sorry...kalau uols kene senget kan kepala nak baca tajuk tajuk ni...hihihi...
Setakat ni , yang ade dalam koleksi i ialah:
  • Jauh
  • Kau Untukku
  • Gelora Cinta
  • Sehangat Asmara ( ...sorry dalam gambar kat atas tak de novel ni...sebab  terletak kat tempat lain)
  • Buatmu Kekasih
  • Yang Sebenarnya
  • Adam dan Hawa
  • Selagi Ada Dia
  • Jendela Hati ( ...novel yang dah hilang dari simpanan i..huhuhu...)
  • Masih Setia (...sorry tak de dalam gambar kat atas tu..sebab hubby tengah baca, entah mane dia letak)

I mula terpikat kat novel Aisya Sofea bila first time i belek -belek kat kedai buku, novel Jendela Hati. I terus beli...dan bila i mula baca...satu hari straight habis novel tu i baca. Dahsat penangan Aisya Sofea ni...



Nape kulit novel ni nampak semacam je?? Jawabnye...novel ni dah hilang dari simpanan i...waaaa...ade orang pinjam tapi tak pulangkan...dan i plak lupa nak mintak kat orang yang pinjam tu...Hubby nak belikan yang baru, i cakap tak payah la...(nada merajuk sebenarnye...)



Pastu i baca plak novel Kau Untukku...ohhh...best betul Asya Sofea ni punye ayat ayat..buat i melekat kat sofa tu nak jugak habiskan cepat...Bila hubby tanye...tengah buat ape tu?? I jawab: i tengah bercinta ni..jangan kacau ... hihihi...(agaknye dalam hati hubby kate : giler ape bini aku ni ??)




Ni la novel yang buat i betul betul jatuh cinta dengan semua novel Aisya Sofea...Walaupun jalan ceritenye takde la yang luar biasa..tapi sebab ayat ayat yg digunakan boleh buat pembaca "masuk " ke dalam ceritenye...Novel ni memang romantis dan mengasyikkan...awww !!!


Pastu, setiap kali ade buku baru Aisya Sofea, hubby mesti akan belikan untuk i...Dan novel Asiya Sofea ni biasanye akan diterbitkan sebelum pesta buku kat PWTC tu. Jadi kalau nak cari novel terbaru dia, kat pesta buku tu mesti ade sebab sekali dengan pelancaran buku. So far tak pernah lagi terjumpa Aisya Sofea ni kat pesta buku..untuk diambil autograf..hihihi...belum ade rezeki nak jumpa ye tak ?


Antara banyak novel tu,  yang paling i suke ialah...



Taraaa...





I suke...i suke sangat novel ni...Sesiapa yang kaki novel tapi belum baca lagi novel ni baik pergi cari...rugi uols tak baca. I dah ulang baca novel ni 5 kali dah...dan setiap kali baca, i masih lagi jatuh cinta dengan watak Adam Mukhriz tu....tu la i cakap...dahsat penangan ayat ayat dalam novel Aisya Sofea ni. Serasa kita masuk sekali dalam cerita tu dan watak Ain Hawani tu umpama diri kita la...awww....perasan kejap..hihihi...




Dan novel terbaru Aisya Sofea yang i baca ialah Masih Setia...walaupun tak la se touching Adam dan Hawa, tapi aura Aisya Sofea tu masih ade lagi. Tapi bila i baca novel ni...i terjatuh hati kat Dr Malik plak...ish ish ish..hihihi...


Muka depan novel ni i ambik dari iantie-suarahati.blogspot. TQ


I tak tau plak kalau ade lagi novel Aisya Sofea yang terbaru sebab pesta buku kat PWTC tahun ni, i tak pergi. Nanti i risik risik kat blog kenkawan ek !



I harap Aisya Sofea terus berkarya sebab hasil karya dia memang tak mengeciwakan...Thanks Aisya Sofea !


No comments:

Post a Comment