MISS NUFFNANG

Friday, April 13, 2012

Ke Nilai 3

Cuti semasa pertabalan YDP Agong baru baru ni, dihabiskan dengan berjalan ke Nilai 3 sambil shopping shopping..Sebenarnya tujuan utama nak cari kain utk baju raya..

Dari entrance, dah nampak macam macam iklan kedai kat Nilai 3 nih..



Kedai yg terbakar ni kedai barang peralatan perkahwinan..

Paling banyak kedai kat sini ialah kedai karpet, kedai kain baju, kedai langsir, kedai barang perkahwinan, ...yang lain lain macam kedai mainan, pinggan mangkuk, tudung dlll....






Banyak juga fesyen terkini corak kain. Harga boleh tahan lah..
Selepas beli kain, I ke kedai langsir sebab nak tempah langsir utk bilik CK. Ukuran dah bawak siap siap. Pilih jenis fabrik, terus tempah. Buat bayaran deposit, lepas setengah jam, dah siap dah langsir tu. Bayar, bawak balik rumah dan boleh terus gantung. Senang jer...

Di kedai langsir...menci bangla kat kedai ni, tak kasi ambik gambar. Macam la org nak tiru design dia..

Sementara menanti langsir bilik CK siap, kami jalan jalan ke kedai lain.

Di kedai mainan, CK dah terpikat ngan mainan ni. Siap peluk lagi.

Ni lah mainan yg dipeluk oleh CK.... memang budak pompuan suka benda benda cam nih..

Ball pun CK berkenan yg ada gambar princes...

Sebenarnya masa ni, I suruh CK pi bayar kat kaunter tu.
Kami perhati dari luar jer...Nak tengok dia takut ke tidak. Berani rupanya dia...

Design langsir yg sempat disnap secara curi curi..

Habis ni Nilai 3, on the way balik kami singgah ke Tesco Nilai utk lunch kat KFC. 

Ni, CK tengah terpegun tengok kartun Boboiboy kat Speedy..

Ni pulak, CK tengah memerhatikan kartun tu sementara hubby beli makanan..

Dan akhir sekali selepas perut kenyang, ke sini lah hala tuju kami...

Mak bapak cuma perlu sediakan duit dan tukar ngan cip ...

Sampai di rumah jam 2.30 ptg. Selepas solat dan mandikan CK, dalam jam 4 lebih, alarm rumah asyik berbunyi jer selang beberapa minit. Puas hubby mencari, orang nak masuk ke, haiwan ke ntah apa puncanya. Pastu berita jam 8 baru tau pasal gempa bumi kat Acheh. Agaknya alarm rumah berbunyi petang tadi sebab grill bergegar kot. Alarm tu memang akan berbunyi walau ada cicak atau lipas bergerak kat atas grill tingkap/pintu. 




11 comments:

  1. anak perempuan takkan leh lari dgn segala rupa princess or barbie...layan je la...

    ReplyDelete
  2. cantik betul kain utk langsir yg akak snap tu..

    ReplyDelete
  3. akak selalu ke Nilai ...jemput dan hantar anak di USIM. Tapi jarang singgah unk soping :)

    ReplyDelete
  4. Wahh..byk ke membelinya tuu...
    Lama betul tak gi sana tu..

    ReplyDelete
  5. Hannahsarah,

    Memang betul tu...tak lari dari princess dan barbie doll diaorang. Memang layan jer...

    Liza Hashim,

    Haah... akak pon berkenan gak yg tu, cantik utk satu rumah terutama yg colour coklat tu..


    Kak kasihredha,

    Kalau dah sampai USIM tu, memang tak jauh dah dari Nilai 3 kak. Saya selalu tersinggah kat kedai karpet, cantik design modern karpet la ni.


    Ainnoraini,

    Tak la banyak sangat tapi akak habis gak la dalam rm500 cam tu...hehehe.. husband hanya mampu jeling jer la..

    ReplyDelete
  6. assalam rozita..acik selalu gak pi n3.tapi tak pernah masuk kedai langsir..tak tau pun acik..boleh jahit terus langsir masa tu jugak

    ReplyDelete
  7. Kalau ke Nilai, motif nak beli satu barang je pun tapi mesti terbeli mcam2 jadinya! =)

    ReplyDelete
  8. tentu bnyak soping ya.....saya tak pernah soping kat nilai....

    ReplyDelete
  9. Acik Erna..

    Sebenarnya semua kedai langsir kat nilai3 tu memang sediakan khidmat menjahit langsir. Malah ada kedai yang offer upah jahit free kalau kita beli fabrik yg mahal. Last year saya tempah langsir satu rumah (tingkat bawah jer) ambik masa 1 minggu utk siap.


    Ren Din..

    Samalah kita..


    MulutPayau..

    Shopping kat mane mane pun sama, asalkan poket mengizinkan.

    ReplyDelete
  10. jalan2 sini tengok gambooo....menarik.

    ReplyDelete
  11. When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added
    I get four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people
    from that service? Thanks a lot!

    My webpage ... helpful resource

    ReplyDelete