MISS NUFFNANG

Wednesday, September 10, 2014

Senyap Sunyi...

Assalammualaikum dan selamat sejahtera..

Dah lebih sebulan rasanya I menyenyapkan diri dari menulis kat blog ni...Maaf ye kalau ada yang terganggu sebab sambungan citer ke Eropah masih sekerat jalan. Draft dah ada... tinggal mood nak touch up citer tu masih belum ada.

Sebenarnya I ada masalah kesihatan... tak tau nak tulis macam mana. Masalah ni dikesan pada bulan puasa lagi. So, minggu depan, 17/9/2014 hari Rabu, I akan dioperate di Pusrawi KL. Semoga kenkawan yang membaca entry ni mendoakan agar segala galanya berjalan lancar ye. 

Operation tu nanti bertujuan untuk mengeluarkan ketulan ('lump') pada breast. Setakat ni doktor tak boleh pastikan samada lump tu berkaitan dengan kanser atau tidak. Selepas lump tu dikeluarkan, ia akan dihantar ke makmal untuk dianalisis. Then barulah boleh sahkan ia kanser atau tidak. So, memang rasa berdebar yang teramat sangat sebenarnya...pertama sebab nak ke bedah (walau pun kecik aje pembedahannya) dan kedua sebab nak tahu keputusan analisisnya....

Kenangan di Disneyland Paris..
Doakan I ye kenkawan...

InsyaAllah..kalau diberi kekuatan, I akan sambung entry ke europe dan London tu nanti..






17 comments:

  1. Doa kakak titip dari jauh Rozi moga semuanya berjalan lancar.
    Dulu kakak akak ada juga operation berdekatan breast yg awalnya takut juga tapi bila dah diagnosed confirmed just lump aje. So don't worry ye Rozi.... harap-harap memberikan jawapan yg baik.

    ReplyDelete
  2. Aha...risau pulak JM dgr . Semoga Kak Ita tabah hadapi dugaan ini dan proses pembedahan berjalan lancar. Byk baca ayat Robbi Yassir Wala Tuassir Robbi Taman Bilkhor ye akak semasa urusan pembedahan tu. In Sha Allah semoga semua selamat Aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks JM...akak amalkan doa tu dari mula disorong ke bilik operation sehingga sampai akak tertidur akibat ubat bius..alhamdulillah..

      Delete
  3. Semoga semua dipermudahkan. Amin

    ReplyDelete
  4. moga dipermudahkan segalanya kak....

    ReplyDelete
  5. Moga selamat semuanya dan sehat kembali seperti biasa untuk misi jln2 seterusnya

    ReplyDelete
  6. moga segalanya berjalan lancar dan selamat ye kak ita.. moga akak diberi kesihatan yang baik amin..

    ReplyDelete
  7. ya allah kak...tekejut lieya...tak sangka akak akan dibedah.... dugaan kak...akak tabah yeak...hope semua berjalan lancar dan bende tu hanya ketumbuhan biase...byk2 kan doa ye kak.....

    take care kak....

    ReplyDelete
  8. Semoga pembedahan lancar dan sembuh sepenuhnya. Doa saya agar ita tenang menghadapi dugaan ini . Isyaallah setiap penyakit ada ubatnya.

    ReplyDelete
  9. insyaallah semuga dipermudahkan dan semuga ia tak memudaratkan...
    kalau sudi ingin nekcik kongsi sesuatu....sekadar tambahan seiring rawatan moden nanti
    cuba Ita amalkan suarah fiil...alam tharokal faafaalaaa...sebanyak 21 kali setiap lpas sbyg waktu..tiupkn ke tempat yg sakit..niatkn supaya sel sel kanser jika ada akan musnah seperti mana ulat ulat memakan daun..hanya sebagai ikhtiar..so far ada 2 orang kawan nekcik yg ada lump tu. .lump tu keluar mcm jerawat nasi tu..terus hilang..slhamdulilah..bolehlah cuba.....insyaallah...semuga cepat sembuh ye Ita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah buat selama 21 hari...segalaNya dgn kuasa Allah..Dialah penyembuhnya..amiin ya Rabb

      Delete
    2. thanks nekcik...saya amalkan surah al fiil ni...alhamdulillah, syukur !!

      Delete
  10. inshaallah….semoga dipermudahkan segala rawatan & penyakit ita cepat sembuh

    ReplyDelete
  11. semoga dipermudahkan operation itu nanti. Get well soon. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  12. Salam k ita... semoga cpt sihat..insyaallah..

    ReplyDelete
  13. salam kak ita....

    akak dah dioperate kan? mcm mane kak? hope akak getting better yeak ....update kami ape perkembangan akak yek...

    ReplyDelete
  14. Saya doakan semoga dipermudahkan segala urusan kak ita. Semoga cepat sembuh

    ReplyDelete