MISS NUFFNANG

Tuesday, February 4, 2014

Itinerary: Tanah Jawa Trip

Projek pertama tahun 2014 ni ialah untuk ke beberapa tempat di pulau Jawa, Indonesia.

Peta Pulau Jawa..

Kami plan nak ke Jakarta, Jogjakarta, Solo, Bandung dan balik semula ke Jakarta. Boleh rujuk peta pulau Jawa kat atas tu untuk membayangkan journey kami bertiga.


 JAKARTA-JOGJAKARTA-SOLO-BANDUNG-JAKARTA

DAY 1 :  Tiba di Jakarta airport. Check-in hotel,Jakarta.
DAY 2 : Keretapi  Jakarta-> Jogjakarta 
             Check-in hotel di Jogjakarta. 
           Jalan jalan Malioboro
DAY 3 :  Borobudur, Gunung Merapi, Taman sari sultan palace, sunset di pantai Parangtritis
DAY 4 : Prambanan temple, ke Solo
DAY 5: Keretapi  Jogjakarta -> Bandung 
           Check-in hotel di Bandung.
           Jalan jalan Pasar Baru
DAY 6 : Kawah Putih, Floating Market Lembang, TransBandung
DAY 7 : Jalan jalan sekitar Bandar, Kartika Sari.
            Keretapi  Bandung ->Jakarta  
            Check-in hotel di Jakarta
DAY 8 : Jalan jalan Jakarta : Taman Ancol 

             Flight balik malam.

Semoga semua perancangan berjalan lancar, Insyaallah


(ini ialah autopublish entry)


11 comments:

  1. Saya cadangkan trip berakhir di Bandung saja. Tak payah ke Jakarta sampai dua kali... Tapi kalau tiket dah beli... teruskan... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiket pergi balik kl-jakarta en. Mie....kalau beli tiket balik dari bandung atau jogja saja harganya mahal...Maka peluang kami menjelajah ke tanah jawa sehingga ke jawa tengah..D

      Delete
  2. wow akak..kiranya time JM baca entry ni akak dh jejak kaki kat Tanah Jawa lah ye...happy holiday akak...lama tu 8 hari cover 4 negeri..mesti bawak balik story menarik dan tertarik..semoga akak selamat pergi dan balik ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye jm...8 hari memang lama tu....harap harap itinerari yg dah disusun dapat diikuti....

      Delete
  3. So sempat tak kita jumpa Sabtu ni Kak Rozi? hihi. Im in Bandung Fri-Monday.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kita berselisih bahu nanti di Pasar Baru ye LindaF.. Hehehe

      Delete
    2. Mungkin kita berselisih bahu nanti di Pasar Baru ye LindaF.. Hehehe

      Delete
  4. wahhh akak sekeluarga kerjanye turun naik flight je hah...seronok2...jauh berjalan luas pengalaman hah....lieya tunggu cite akak dgn penoh sabar jek laa hehehehe..at least dpt tumpang rase berjalan jugak bile bace cite akak heheheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah lieya...sebenarnya akak cuti semester bersambung cuti tahun baru cina..tu yang boleh berjln jauh sikit. Itu pun tahun depan dah x boleh kerap sangat sbb CK dah masuk tahun 1 sekolah

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum wr wb.

    Sebelumnya saya mohon maaf jika Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan. Salam perkenalan nama saya Jati dari Ganesha Jogja Tour & Travel. Kami adalah perusahaan pelanjongan khususnya dalam pakej pelancongan Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak hendak melancong kat Jogja sila bole kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

    Kami bole bagi harga yang berpatutan dengan pelayanan maksimal kerana semua kami handle langsung dari Jogja. Jika tuan/puan, abang/akak hendak melawat ke Jogja jangan sungkan whatsapp saya +628985101301 atau kol +62 85104919010. Tanya2 dulu tidak mengapa.. 

    Selain pakej pelancongan Jogja kami juga melayani paket pelancongan luar kota seperti Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Karimunjawa dan lain-lain. Ada juga sewa kereta / van / minibus dengan harga yang berpatutan. Harga bole kami sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

    Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:

    Jogja 4D3N Tour + Goa Pindul, Indrayanti (FULL BOARD / ALL IN)

    1st day (pusat kerajinan gerabah Kasongan, Parangtritis beach, Pusat kerajinan kulit Manding)

    11.15-11.45 airport
    11.45-12.15 goto localresto
    12.15-13.00 lunch
    13.00-13.30 go to hotel c/in
    13.30-14.30 istirahat sejenak di hotel
    14.30-15.15 go to pusat kerajinan gerabah kasongan
    15.15-16.00 kasongan
    16.00-16.30 goto parangtritis
    16.30-17.30 parangtritis
    17.30-18.15 go to pusat kerajinan kulit manding
    18.15-19.00 manding
    19.00-19.30 go to local resto
    19.30-20.00 dinner
    20.00-20.30 drop hotel

    2nd day (Borobudur, Lava tour merapi using jeep, chocolate Tugu / monggo, Masjid mataram kotagede (bole diganti dengan pusat kerajinan batik), Pusat kerajinan perak kotagede)

    08.00-09.30 go to borobudur
    09.30-10.30 borobudur
    10.30-11.30 goto local resto
    11.30-12.00 lunch
    12.00-13.00 go to lava tour merapi
    13.00-14.30 lava tour merapi
    14.30-15.30 menuju chocolate monggo
    15.30-16.00 chocolate monggo
    16.00-16.15 go to masjid mataram kotagede
    16.15-17.00 masjid mataram kotagede
    17.00-17.15 menuju pusat kerajinan perak kotagede
    17.15-18.00 pusat kerajinan perak kotagede
    18.00-18.30 menuju local resto
    18.30-19.00 dinner
    19.00-20.00 drop hotel

    3rd day (Kraton, Tamansari, Goa pindul, Indrayanti beach, Bukit bintang)

    08.30-09.00 go to kraton
    09.00-10.00 kraton
    10.00-10.15 go to tamansari
    10.15-11.30 tamansari
    11.30-12.00 go to local resto
    12.00-12.30 lunch
    12.30-14.00 goto goa pindul
    14.00-15.00 cave tubing goa pindul
    15.00-16.00 goto indrayanti beach
    16.00-17.00 indrayanti beach
    17.00-18.00 goto bukit bintang
    18.00-19.00 bukit bintang
    19.00-19.30 dinner @bukit bintang
    19.30-20.30 drop hotel

    4th day (drop airport, bole mampir tempat oleh2)
    tba c/out hotel
    tba drop airport

    Price start from: RM 482

    All package types include:
    • Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium bus 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
    • Hotels 3 nights *2/*3/*4 (+breakfast)
    • Driver
    • Driver Meals
    • Parking fees
    • Tour guide
    • Entrance ticket’s stated in itinerary
    • Dinner and lunch based itinerary
    • Documentation (by request)

    Exclude:
    • Airport taxes
    • Personal expences (laundry, pulsa, shopping dll)
    • Additional menu for dinner / lunch (if included)
    • Driver, driver’s assistant, guide tips (optional)

    Note:
    Harga dapat berubah sewaktu-waktu
    Harga tidak berlaku bagi high season

    Banyak lagi pakej yang lain seperti Jogja + Solo, Jogja + Dieng, Jogja + Semarang dan lain2. Sila jangan sungkan kol saya di +6285104919010 / whatsapp saya di +628985101301 (FREE). Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

    Wassalamualaikum Wr Wb

    ReplyDelete