MISS NUFFNANG

Sunday, May 18, 2014

Lamanya Bercuti...

Alhamdulillah...kami dah pun selamat sampai ke Msia selepas bercuti lebih kurang 16 hari di Eropah dan London !!!

Kami naik Emirates KL-London pada 1 Mei dan sampai kembali ke KL pada 16 Mei 2014..

Untuk mengelakkan banyak entri tertangguh sebab banyak story nak tulis, sebahagiannya telah pun siap I taip dalam perjalanan dari satu negara ke satu negara !! Berazam sungguh nak siapkan semua cerita kalau boleh sebelum mula kerja nih !!

Percutian kali ni dibahagi kepada 2 bahagian iaitu:

Bahagian 1: Eropah meliputi Belanda, Belgium, Luxembourg, Switzerland dan Peranchis. Itu ikut negara yang kami pergi laaa..Kami ikut Kelana Convoy. Kalau nak tahu pengalaman best ke tidak dengan Kelana Convoy...kenalah tungguuuuuu !!!
 
Bahagian 2: England meliputi London dan Manchester. Itu je yang sempat pergi..Ini kami jalan sendiri jek !



Thames River Cruise....menghampiri Tower Bridge





Salji tebal di Jungfrau, Leuterbrunnen, Switzerland...CK pakai spek sebab ada ribut   salji masa tu...            


Beratur hampir 30 min nak bergambar dengan mickey mouse ni...di Disneyland Paris..


Itu je lah sebagai pengenalan Europe Trip kami...nanti I sambung lagi ye...

10 comments:

  1. Replies
    1. tak boleh duk lelama john...poket hampir kering dah niii...john best aaaa....dah duduk sana

      Delete
  2. Replies
    1. memang best en
      mie.. tapi sakit kaki berjalan masih xhilang lagiiii...

      Delete
  3. Kak Ita..no wonder lah sunyi sepi je blog ni..ok2...sambung2 nak tahu best ke tidak kelana konvoi ni kalau best nk follow :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas baca nanti jm nilai sendiri best ke tidak kelana convoy tu yee...

      Delete
  4. eh akak..mcm lebih kurang je kita pergi nih..hehe..tapinya saya sendiri2 la..dan x byk negara sangat pergi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak rasa macam ada terbaca pasal zila nak bercuti ke europe / london ni. satu hari tu terjumpa 2 org anak mami kat dlm harrods london. masa kat luar harrods, akak tegur la.... you msia ke? kalau diaorg kat ye akak nak teka pulak...ini zila ke? skali tu diaorg cakap dr sgpore...Masa tu terus rasa hampa bukan zila

      Delete
  5. menanti entry akak seterusnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar menanti ye mrs.smile always....

      Delete