MISS NUFFNANG

Wednesday, May 23, 2012

Awesome Korea Part 3: Gapyeong Sorak

Selesai di Nami Island kami bergerak ke hotel yg terletak sejam perjalanan dari Nami. On the way ke hotel, kami dinner traditional korean food (atau Hanchii..) iaitu kimchii yg halal. Tapi citer tang makanan tu, I kumpulkan dalam satu entry khas pasal korean food jer ye !


Ni lah hotel Gapyeong Sorak Tourist Hotel




Posing pada keesokan paginya, cuaca sangat sejuk...


Hotel yg kami tinggal ni ialah Gapyeong Sorak Tourist Resort terletak di kawasan berbukit, jadi, cuacanya sangat dingin sekali...Di sebelah kiri hotel ni ialah hutan pokok maple jer tapi warna daunnya hijau la..., kalau musim autumn cantik hutan ni sebab semua daun warna merah atau kuning je.... uiiii...tak dapat dibayangkan kalau I berguling guling kat dedaun merah kuning yg berguguran... cewahhh...berangannnnn!! Ehemmm EN HUBBY paham tak maksud I tu ??


Cuaca pagi yg berkabus...sangat dingin sekali






Cantiknya pokok ni...


Pintu sliding ke arah balkoni hanya ditutup dgn pintu net saje agar udara sejuk masuk tapi serangga atau hewan tak boleh masuk, cam kat Cameron highland.


Pagi esoknya, hari kedua di Korea, kami breakfast dan harus check-out utk ke hotel kedua yg terletak di Seoul. Tapi seperti biasa, acara posing posing mesti dilakukannn rugi kalau tak bergambar.


Cantiksss...


Bunga di tepi hotel..

Bunga di depan hotel..




Bunga di depan hotel..


Nak share pasal toilet kat hotel nih... punya lah canggih. Cer tengok gambar kat bawah nih !

Ni ialah buttons di sebelah toilet bowl...Paham tak ?
Lepas gunakan..I main agak agak jer tekan berdasarkan gambar yg ada tu..hehehe...
Button gambar lambang bont** warna biru tu ialah utk air keluar dan membasuh.
Button gambar org duduk tu supaya air keluar lebih banyak dan mencuci lebih lagi..
Button gambar aliran warna kuning tu.. ialah angin utk mengeringkan ... hahaha...Kami gelak besar bila ingat pengalaman guna toilet ni. Seb baik dalam bilik sendiri.. Button yg lain tu, main tekan tekan jer la. 


Tips utk nak cuba cuba buttons tu...pastikan anda dlm keadaan duduk di atas toilet bowl tu, bukan apa tak der lah yg basah baju kalau ada air terpancut keluar... hahaha....


Sambung lagi.
Part 4: Everland

9 comments:

  1. HUBBY tak faham..... Ha Ha Ha.. Kalau ada rezeki kita pergi lagi. Bawa Kasih sekali. Tapi musim yg berbeza

    ReplyDelete
  2. aduiii..akak mmg nak kena qada' banyak yr N3 ni. Ingat nak pegi Korea taun depan.......



    lepas pegi Kashmir..heee

    ReplyDelete
  3. nyamannyer kt hotel tu.. bunga cantik2.. best!

    ReplyDelete
  4. hahaha...hati2 bila berada di toilet ye.
    Posing ala2 winter sonata..lomantik...suka :)

    ReplyDelete
  5. suka la tengok bunga2 tuu..cantikk...

    ReplyDelete
  6. woww..cnggihnya toilet...

    Cantik betul bunga2 tu ya...tak jemu mata memndng..

    ReplyDelete
  7. Layan gambar yg mengoda hihi

    ReplyDelete
  8. sukalah tgk bunga2 dia.....almaklumlah tmpt sejuk bunga pun cntk2!

    ReplyDelete
  9. bila tengok gambo nih..rasa mcm tak habis round korea lagi..nak rasa winter laa pulak!!!

    ReplyDelete