MISS NUFFNANG

Thursday, August 2, 2012

Borong Kerepek Raya di Fazz Kerepek, Banting

Dah hampir pertengahan puasa ni, tentulah ramai rakan rakan dah mula buat/ beli juadah utk hidangan raya. I main tunjuk tunjuk ajer lah. Tapi rasanya, tahun ni I kurang sikit order biskut raya..entah kenapa macam tak ramai kenkawan bisnis biskut raya kat tempat kerja.




Minggu lepas, I ke Fazz kerepek di Kanchong Darat, Banting. Fazz kerepek ni terkenal sebab kat sinilah last arwah Sosilawati memborong kerepek utk staf dia, sebelum tragedi malang menimpa arwah. 


Ni masa I datang, jam 1 petang....




Pelbagai jenis kerepek ada....sebut jer, semua ada dijual. Tapi oleh sebab bulan puasa ni, maka tersangatlah ramainya org ke Fazz ni. I sendiri dah 3 kali ke Fazz nak cari kerepek pisang...tak pernah ada sebab habis stok. Yang minggu lepas hari Selasa pergi tu...staf kat Fazz kata kerepek pisang baru aje habis stok. (Dari tempat kerja I ke Fazz ni dalam 15 minit jer) 




So, oleh kerana dah 3 kali datang tak de jugak kerepek pisang, so I borong jer lah kerepek yg lain lain tu macam kerepek ubi pedas, melinjau, jejari bilis. Harga kat sini memang murah berbanding kedai jual kerepek yg banyak kat Banting nih !


Ni utk packing 1/2 kg dan 1 kg.. Tengok rak dah kosong tuuuu..

Ni packing besar..... 3 kg atau 5 kg kot, I tak pasti...

Bila musim raya, Fazz kerepek house ni turut menjual kuih kuih raya..


Kat sini I beli kuih batang buruk dan biskut bangkit....tetiba rasa dah lama tak makan kuih raya tradisional
Mudah aje nak ke Fazz ni... dari pekan Banting, terus je ke arah Tg Sepat/ Morib. Sampai kat simpang empat Kanchong Darat, terus ke arah kg sg lang.... Tak jauh dari JPJ Banting, Immigresen Banting. Insyaallah, nampak lah signboard macam kat atas tu. Tak pun, tanya aje orang kat situ...



15 comments:

  1. saya order kat kawan2 kerja je..cikgu ni suka berniaga..aje yg menjual..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul azrine...kat sekolah macam macam ada dijual. Senang kan, tak payah cari kat luar.

      Delete
  2. wah femes jadinya kedai ni gara2 arwah sosilawati kan.
    Kancung Darat..kampung Razif dan jailani Sidek...dulu minat sakan kat diaorang ni, sampai kampung diaorang pun hafal juga....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...saya pun minat razif jailani kak, memang hafal nama kanchong darat tu. First time tengok replika reket ngan shuttle kat rumah kanchong darat tu, saya memang excited giler hehehe....

      Delete
  3. kalau dekat sana boleh pergi membeli. selain biskut , kerepek2 ni pun ramai peminat di pagi raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul kak nieda, kerepek ni memang laku di pagi raya.
      Kalau akak pergi ke banting bila bila masa, boleh lah singgah kedai tu..

      Delete
  4. lieyapun jemaat lepas baru ke sane kak...kan rehat lame so gi la kejap tgk ape yg patut...punye ramai laa umat.....byk barang dah abis....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu lieya, memang banyak yg dah habis. Kalau lunch hour, ramai betul orng kat situ

      Delete
  5. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  6. Thanks for some other informative website. Where else could
    I get that type of information written in such a perfect method?

    I've a venture that I'm simply now running on, and I've been at the look out for such information.

    My webpage ... cash advances on credit cards
    Also see my web site > direct payday loan lenders

    ReplyDelete
  7. In my viеw, thеre's no point getting out of bed for less than a grand, so it doesn't seem to be worth it to me.


    Feel frеe to suгf to my ωеb-site .
    .. long term loan bad credit

    ReplyDelete
  8. Cаn't decide whether to buy a book on this myself, or just read a ton of articles. Is there so much to it?

    Also visit my site - payday fast cash

    ReplyDelete
  9. Have not hеaгԁ аbоut thiѕ topiс until now, I
    ought tо ԁο so.

    Alѕo νiѕit my site ... fast cash uk

    ReplyDelete
  10. If you're going to do it too then I'm not
    doing it! There's no sense coming up with the same thing for a second time.

    Look into my weblog :: best personal loans

    ReplyDelete
  11. I аm questioning at what age you begin to get more
    grown up anԁ disregard all this nonsense.


    Looκ into my pagе best homeowner loans

    ReplyDelete