MISS NUFFNANG

Monday, October 1, 2012

What Did He Bring Back From India

Ni souvenirs dari India, especially Agra, Kashmir and New Delhi lah. Hubby baru balik dari bercuti di sana (huhuhu....I tak ikot....sedeyyyy!!). Hubby kata dia gi survey dulu, kalau ok next year, bolehlah dia bawak I ngan CK pulak...Insyaallah..


Kain sari ni dibeli di Agra, sepasang 6 metre dgn harga rupee 2000, selepas penat tawar menawar..


Ni ialah pashmina, dibeli dari Kashmir rupee 200 . Hubby beri kepada mak. MIL dan bos.

Kain sari colour ni dipesan oleh seorang kawan hubby.

Resit tuk 3 pasang kain sari

Teh dari Agra rupee 120....tak sewangi teh Cameron Highland tapi sedap...

Benda wajib beli kalau melancong ke oversea..rupee 400

FM

Keychain tajmahal...sebungkus ada 12 keychain ni..rupee 50

Zoom dekat sikit keychain tajmahal...

FM tajmahal

FM redfort delhi

FM gate of india

FM rimau..

Kain cotton rupee 600 dari kashmir...kainnya lembut, agak licin dan jarang, so kena pakai inner atau  lining


Terima kasih hubby...next year jangan lupa bawa I ngan CK ke Kashmir tau....hehehe..


14 comments:

  1. best kalau dpt gi kashmir..heehe..teringin gak nak menjejak kaki ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak memang teringin ke kashmir....gara gara view yg cantik kat sana

      Delete
  2. Wah... banyak ole-ole dibeli. Kakak suka FM dan key-chain tu. Cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadiah utk isteri yg kena tinggal kakzakie....saya pun suka key chain tu

      Delete
  3. bila tgk FM Taj Mahal.....tibo2 k.ani rasa rindu plak ngan TAJ MAHAL....hehehe... :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kak ani dah jejak taj mahal..., sy ni berangan bila nak smpai ke situ

      Delete
  4. amboiii..senyap2 ye.. ingatkan ita pegi sama.. sooo..kashmir cam ne? jadi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husband jer yg pergi kak yan...harap harap dpt lah sy pulak pergi

      Delete
  5. walau pun tak pergi, banyak ole2 dr sana tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia takut saya merajuk sbb xdpt ikut, tulah dibelikan byk ole ole

      Delete
  6. Salam kenal...i pun belum sampai lg india..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal sisR. Harap harap satu hari nanti, kita pulak smpai ke india

      Delete
  7. suka pshmina and cotton sari tu cantik sgt...pashmina tu mesti jenis yg tebal punye kan sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul mimie...pashmina tu tebal sikit dari selendang..

      Delete