MISS NUFFNANG

Tuesday, May 7, 2013

Aiskrim Jepun

###Salam semua...
Balik bercuti dari Kuching pada 5 mei ari tu...terus je pecut kereta balik bercuti di Serendah, Selangor. (Hehehe...padan muka , sapa suruh tak tukar tempat mengundi ke tempat tinggal sekarang). Sempat u...jam 3 petang selamat menjalankan tanggungjawab...


Citer ke Kuching tu tunggu dulu ek ! 

Sekarang ni cuaca memang sangat sangat panas. Tak kira siang atau malam...Sah sah tidur malam aircond on memanjang. Dulu bila aircond off sebab pakai timer...2-3 jam lepas tu baru terjaga dan on kan kipas pulak. Sekarang ni...tak sampai 1/2 jam aircond tu off...dah berpeluh peluh. Terus bangun dan on aircond semula..Takde maknanya nak jimat bil elektrik sekarang ni..


Terus rasa..bestnya masa cuti kat jepun dulu, cuaca sejuk aje, tapi masa tu sibuk cari heater pulak. Tu lah manusia....ermmmm !!!


Gambar gambar kat bawah ni adalah masa di Kyoto dulu.Walau cuaca sejuk, CK nak jugak aiskrim tu..


Memula kami tak beli aiskrim ni sebab tak tau halal ke tak.
So setiap kali CK nampak patung ni, dia akan cium aiskrim tu..




Selepas tau, aiskrim tu boleh dimakan, tu yang belikan utk CK



Sedap betul, yg ni perasa mint...harganya kalau tak salah 500 yen ( rm 16 )
Jumpa lagiii...




27 comments:

  1. comel je patung eskrem tu..uih..rm16 satu kon?? emmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errmmmm....betapa murahnya eskrim kat tempat kita ek !

      Delete
  2. Comelnya patung aiskrim tu..patut ler Ck cium aiskrim tu...
    Memang betul cuaca Skrang ni panas sangat ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel kan patung eskrim tu ? Bil letrik rumah saya dah semakin tinggi MP..

      Delete
  3. Opss ...salah teka ingat dah ke Phuket

    ReplyDelete
    Replies
    1. oopsss...kami ke phuket hari sabtu ni...

      Delete
  4. Saya kalau guna ekon tak sah kalau tak sampai ke pagi, memang tak boleh tidor lah jwbnya kalau on 2 3 jam je...

    Wah senarai tempat bercuti semakin panjang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah en.mie.

      Ooopsss !!....en. mie perasan ye pertambahan itewww...

      Delete
  5. Mak oiiiii mahai nya eskrem? Huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errmmmm...bebudak bukan tau mahai murah dekdaaa...terpaksa lah !!

      Delete
  6. Fuhhh tercekik dgr harga kak....heheheheh...

    Cute plak ck dok kiss eskrim tu heheheh seb baik boleh makan so lepas kempunan ck ....mesti sedap kan kak eskrim jepun nih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh..memang mahal lieya..Nak buat camner, asalkan halal, belikan jugak. Sedap jugak rasanya lieya..

      Delete
  7. Mahal ye...mahal tp sedap puas hati la kannn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap jugak rasa eskrim tu...Terpaksa curi curi rasa masa CK pandang ke lain..

      Delete
  8. syok jadi budak-budak, mintak jer apa-apa, mesti dapat. tapi kalau sedap, yang tua pun tumpang sekaki, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami memang tumpang sekaki eskrim tu orga...curi curi rasa masa CK pandang tempat lain hehehe..

      Delete
  9. 500 yen?..ye lah mata wang jepun kan tinggi..kalau guna duit RM mmg amat terasa kan..bg dorang murah je tue

    itu kalau harga tuk 1 kon, kalau lah satu tupperware berapa harga nya eh..mahu fengsan nk beli heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak beli 1 je JM, terasa mahal harganya...asalkan dapat merasa.

      Delete
  10. klu nk jimat letrik guna aircond inverter....nmpk sedap aiscream ck tu!

    ReplyDelete
  11. Hihi...siap cium patung aiskrim lagi

    ReplyDelete
  12. jalan2 Jepun? cemburunya... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn cemburu dela, nanti in future, mungkin dela akan sampai jugak

      Delete
  13. kak,

    beli kt mane aiskrim ni? sy hr tu beli kt ginkakuji..350 yen kot...xtahan dh nak makan ais krim jepun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DATT
      Akak tak ingatlah kat mana..samada di Ginkakuji atau on the way menapak ke Kiyumizudera. yang akak beli ni perasa teh hijau dgn mint dan ada sebatang biskut coklat. Besar aiskrimnya sebab tu kami boleh share bertiga..

      Delete
  14. as-salam..
    jemput tgk pemenang tepug segera red velvet ;)

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/pemilik-tepung-segera-red-velvet-ialah.html

    ReplyDelete