MISS NUFFNANG

Thursday, July 14, 2011

Novel Aina Emir

Kali ni i nak cerita pasal novel Aina Emir.








Setakat ni, novel Aina Emir yang ade dalam koleksi i ialah:
  • Seharum Kasih
  • Setulus Janji
  • Sesuci Cinta
  • Hanya Kita Berdua
  • Kau Laksana Bulan
  • Matahariku
  • Aura Cinta
  • Bunga Bunga Kemboja
  • Terbanglah Sayang


First time bace novel Aina Emir selepas berjumpa ngan dia kat Pesta Buku di PWTC. Mase tu Aina Emir dijemput datang sempena pelancaran novel dia.


I pun terus beli 2 novel dia iaitu Seharum Kasih dan Sesuci Cinta. Sempat minta sain autograph lagi...

Nape senget ni....hihihi...saje....

Itu la bermula nye cam mane i boleh baca buku Aina Emir. Dua buah buku tu...cerita dia menarik, jalan cerita o k dan jugak ade unsur romantik..



Novel-novel lain, ade yang menarik dan ade yang agak kurang menarik la pada i...Entah sebab plot cerite atau perkembangan watak yang kurang. Mungkin pada orang lain, cerite nye best tapi pada i...ade kureng...sikit. Macam novel Aura Cinta, pada i membosankan ...i bace pun sebab dah terbeli buku tu. Untuk second time reading...hihihi...idok ler...



Sampai la pada novel Bunga Bunga Kemboja .... ha...novel ni menarik, plot cerite nye lain dari lain tapi perkembangan cerita agak lembap skit, walau pun tetap tema cinta... I terpaksa baca ending dulu..baru baca dari awal semula.


 I terlupa nak snap gambar novel ni, so i ambik dari novelmalay.blogspot. Terima Kasih ye...ambik tanpa izin nih...
Gambar i ambik dari novelmalay.blogspot. TQ


Dan novel terbaru Aina Emir yang i baca ialah ...




Masa awal baca...i jadi keliru sebab dua watak yang sepupu aka macam kembar seiras tu....memeningkan kepala i... di tambah dengan pelbagai watak kenkawan mereka. Sampaikan i stop baca novel ni berbulan gak...then baru mula semula baca...


Selepas part awal awal tu, baru cerita ni jadi semakin menarik. Perkembangan plot lebih tertumpu kepada watak watak utama. Mase tu...baru la i melekat terus kat sofa...nak baca dan nak cepat tau apa ending nye...

I rase, novel Aina Emir yang diterbitkan Alaf 21 lebih best berbanding dengan yang diterbitkan KarnaDya.

2 comments:

  1. Hey I am so happy I found your webpage, I really found you
    by accident, while I was looking on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say
    cheers for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don't have time to read through it all at the moment but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome job.

    Also visit my site international cash advance

    ReplyDelete