MISS NUFFNANG

Tuesday, April 29, 2014

Tanah Jawa Trip Day 7 : From Bandung To Jakarta

Cuti cuti di Tanah Jawa diteruskan pada hari ke 7. Hari ni kami akan bertolak ke Jakarta semula. Tiket train Argo Prahyangan ialah pada jam 12 tengahari...maka sempat lagi nak shopping pagi ni.
Selepas selesai sarapan di hotel, kami memulakan misi pagi ni iaitu ke Kartika Sari dan juga ke Pasar Baru. Memula, kami menapak ke Kartika Sari cawangan jalan Kebunkaret, lebih kurang 200m dari hotel.

Pekerja hotel dah nasihatkan kami beli pada awal pagi sebab semua kek tu freshly from the ovens..


Di Kartika Sari, uiii rambang bijik mata..dan jugak anak tekak tengok semua kek comei ni..

Bagelen ni sedap tauu..Kami beli yang rasa mocha..
Brownies ni memang wajib beli kat Kartika Sari


Dah habis borong semua yang berkenan di mata dan di tekak, kami menapak balik semula ke hotel untuk letak hasil rembatan di bilik hotel dulu. Masa tu baru jam 8.30 pagi. Heeee...masih sempat nak ke Pasar Baru pulak. Tujuan ke Pasar Baru ialah nak cari muslimah swimming attire untuk CK  dan jugak nak beli luggage besar...


Kami beli luggage warna purple tu dengan  harga 150 ribu rupiah..
Skirt labuh 100 ribu rupiah sepasang (~rm 27). Ahkak borong sampai 3 pasang

Muslimah swimming attire untuk CK..100 ribu rupiah (~rm27) sepasang

CK kusyuk menikmati cupcakes dari Kartika Sari

Pasar Baru terletak dalam 500m dari hotel Guntur. Cuma kami kena menggunakan jejantas untuk menyeberangi rel rel keretapi yang banyak ke stesen keretapi Bandung. Dari jejantas, berjalan terus dan melintasi jalan kecil, dah sampai ke Pasar Baru. Masa tu kebanyakan kedai di Pasar Baru, baru dibuka... maklumlah baru jam 9 pagi.


Kami menggunakan jejantas untuk melintasi rel-rel di stesen keretapi Bandung

Selepas beli apa yang diperlukan, kami balik ke hotel semula. Cepat cepat kemaskan barangan yang baru dibeli dan masukkan ke dalam luggage yang baru. Maka...dah beranaklah beg kami tu...dari 1 luggage sekarang dah jadi 2 luggage. Nanti malam kat Neo Mangga Dua hotel, nak beli  tambahan luggage dari airasia. Konon 30 kg aje dah cukup....rasanya kena beli lagi 20 kg ni !!!

Naik train Argo prahyangan dengan tiket harga 90 ribu rupiah seorang. Train ni memang ulang alik Jakarta    --> Bandung dengan banyak pilihan waktu perjalanan. Kami  sampai di stesen keretapi Gambir dalam jam 3.30 petang. Terus ambik teksi bluebird. Kali ni, kami mintak driver teksi bawa ke Hard Rock cafe Jakarta yang terletak di jalan Jend Sudirman dahulu. Pastu baru hantar kami ke Hotel Neo Mangga Dua yang terletak di Mangga Dua square. Kami berada hampir 2 jam dalam teksi tu dek kerana macet di Jakarta terutama di jalan Jend. Sudirman tu. Tapi oleh kerana naik teksi bluebird, bayar ikut meter so, kami kena 142 ribu rupiah je. Sebenarnya masa tu, banjir kali kedua melanda Jakarta. Kami memang risau, sampaikan I sempatlah call hotel tu dari Bandung bertanyanya pasal banjir ni. Nasib baik pihak hotel kata, banjir tu di tempat lain hehehe....

Tugu MONAS..hanya melihat dari jauh je..

Tugu jend.Sudirman....Jalan dah mula macet nih...

Hotel Neo Mangga Dua....biliknya luas. Bilik hotel ni semalam berharga 505,785 rupiah (~rm138)

View pada waktu malam di hadapan hotel

Kami keluar makan di Mangga Dua square je....tak larat dah nak berjalan sebab esok ada aktiviti menarik esok ...iaitu hari terakhir di Jakarta.

Tinggal 1 lagi entri terakhir untuk Tanah Jawa Trip ni.. bak kata orang dulu dulu, berzaman nak siapkan !!


#hati tengah berbunga bunga for the next trip...

45 comments:

  1. Kat Kartika Sari tu yang paling sedap browniesnya ... yang lain-lain tu biasa-biasa je

    Wah nak cuti lagi... bestnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul en.mie....ramai je org msia yg memborong brownies kat kartika sari tuuu

      Delete
  2. dah bermunge munge ni nak kemana lah pulaknya ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati dah bermunge munge sebab skrang spring season nekcik..haha

      Delete
    2. nak mncari munge munge sakura ni kot!!

      Delete
    3. Amboiiii nekcik serkap jarang yeeee....Ermmmm..xpasti ada sakura ke idok kat sanaaaaa la nekcik

      Delete
    4. Cik Ta nak gi Europe lah Nekcik...

      Delete
    5. Turn cik Ta pulak berjalan.... En.mie ni cepat aje meneka ye..hehehe

      Delete
  3. Untungla kak ita stay kt hoel guntur just jln kaki je nk ke kedai kartika sari dan pasar baru tu
    Next trip? JM cam tahu je cepat betul masa berlalu rasa cam baru lg kak ita tanya jm pasal trip tu. Ok2 kak ita pegi dulu nanti leh polow je cara kak ita tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu jm....rasanya kalau akak ke bandung lagi, memang akan stay kat hotel guntur aje laa..
      Aahh kan jm....rasa macam baru je berbalas email pasal trip tuuu....
      Insyaallah..kami gi dulu ye, nanti jm polow ye !!!

      Delete
  4. Payah nak tahan nafsu belik brg kalu ke Indonesia kan...? Dua tempat yg saya surrender x leh tahan nak beli2..1. indonesia dan 2. China...adoila.... baju mandi knk2 tu mmg murah la...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong baik di Bandung maupun di Jakarta.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    Free & Eazy Program Tour (up to you)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut share di Blogeer Tuan?Puan

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    logo kyran trans CONTACT US

    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    EMAIL Kyrantrans@gmail.com
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  7. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  8. Pre order bagelen @brownies kartika sari @brownies amanda
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete
  9. sallam..

    Kami dari BIT (BANDUNG INDAH TRANSPORT)
    menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
    untuk melancong di bandung dan di jakarta..
    kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
    dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
    harga kereta yang kami tawarkan :
    -toyota avanza : RM 120
    -suzuki APV : RM 120
    -daihatsu luxio : RM 120
    -kijang inova : RM 140
    -KIA Pregio : RM 170
    -isuzu ELF (10 seat) : RM 200
    -isuzu ELF (18 seat) : RM 250

    harga kereta tersebut sudah termasuk :

    -minyak
    -parking dan pemandu

    kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

    3D2N :
    2 orang RM260/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM200/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM175/orang. ( 3 bliki )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    4D3N :
    2 orang RM360/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM300/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM275/orang. ( 3 bliki )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    5D4N :
    2 orang RM480/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM325/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM295/orang. ( 3 bliki )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    hotel yang kami sediakan,hotel berbintang ** dan dijamin selesa

    untuk mengenai pakej selengkap nya,abang / akak boleh whatsapp saya...


    whatsapp : +62821 1581 3608 (Mohd Aripin)
    phone : +62821 1581 3608

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum ..
    jom bercuti ke bandung bersama ABIM TRANSPORT
    murah jer... ( cheap price )

    harge transport / 14 hour from 8am To 10 pm
    *include:
    -Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Suzuki APV ( 7seat ) RM 120

    Toyota Avanza ( 6seat ) RM 120

    daihatsu luxio (7seat ) RM 120

    Toyota Innova ( 7seat ) RM 150

    KIA Pregio (10seat) RM 160

    Isuzu Elf (10-15 seat) RM 205

    Isuzu Elf Long (16-19seat) RM 260

    *service insya allah memuaskan
    *Your comfort is our priority

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu
    *maklumat penerbangan:
    *No talipon
    *nama hotel (di mana tuan/puan tinggal di Bandung.)

    Jika tuan/puan mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui
    *e-mel -abimtourandrentcar@yahoo.co.id
    *sms/ call -+6285722806555
    *whatsapp -+6287722411941 (fast response)
    -konsultasi percuma

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum ..
    jom bercuti ke bandung bersama ABIM TRANSPORT
    murah jer... ( cheap price )

    Pakej 4D3N
    transport + hotel
    2 orang RM 350 / orang. (1 bilik)
    4 orang RM 299 / orang. (2 bilik)
    6 orang RM 270 / orang. (3 bliki)
    8 orang RM 245 / orang (4 bilik)
    10 rang RM 220 / orang (5 bilik)

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

    transport facilities:
    * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    * include petrol / minyak
    * include parkir
    * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    *service insya allah memuaskan
    *Your comfort is our priority

    boking now ,,,
    WhatsApp : +6287722411941 (fast response)
    e-mel :abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

    Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung

    Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak 2 star)
    RM180 /per pax boking 20 pax free 1pax

    1 day : Bandung City Tour (Shooping)
    2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping

    Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak hotel 2 star)
    RM220 / per pax boking 20 pax free 1pax

    1 day : Bandung City Tour (Shoping)
    2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping)
    4 day : Bandung City Tour (Shooping)
    ** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

    Program Free & Easy
    Kunjungi web kami
    Www.tourmalaysiabandung.com
    Www.baladewatour.com
    W.a. +6282216910022
    +6281251200062
    lieder : Agus Priyo Utomo

    ReplyDelete
  13. Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

    Call : +6282214441280
    +6282216270779

    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779

    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  14. Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

    Call : +6282214441280
    +6282216270779

    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779

    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  15. Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
    Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin).
    kami ABIM TRANSPORT nak menawarkan sewa kereta murah tuk (Bandung/Jakarta City Tour).
    Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau WhatsApp, Email
    Jenis kerata yg kami tawarkan :
    -toyota avanza (4-6 seat) RP 350.000 / RM 115
    -suzuki APV (4-6 seat) RP 350.000 / RM 115
    -daihatsu luxio (4-6 seat) : RP 350.000 / RM 115
    -kijang inova (4-7 seat) : RP 500.000 / RM 165
    -KIA Pregio (5-9 seat) : RP 500.000 / RM 165
    -isuzu ELF (10 seat ) :RP 650.000 / RM 210
    -isuzu ELF (18 seat ) :RP 850.000 / RM 275
    harge tersebut sudah include:
    - miyak
    - paking
    - driver berpengalaman di bidang pelancongan..
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek layan hanya ABIM TRANSPORT Bandung (Insya Allah)
    jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih.
    Group yang sudah kami layan
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    boking now ,,,
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  16. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan-Puan Abang-Akak

    Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

    Perkenalkan saya mochammad rayhan Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung.

    seperti :

    - Pasar Baru trade center
    - Toko Tiga (Branded Jeans)
    - depasion factory outlet kain potong
    - Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men,The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )


    - Gunung Tangkuban Parahu
    - floating market lembang
    - Kebun Strawberry
    - lunch at kampung daun
    - Membeli-belah di Rumah Mode &
    - Cihampelas Jeans Centre / ciwalk shopping mall
    - Jalan Dago (Grande, Episode, Edward
    Forrer, gossip,level, etc)

    -kawah putih crater
    -ladang tea
    -situ patenggang
    -rumah kain sulam taman kopo /rumah kain sulam & telekung pesona
    -cibaduyut-shoes and jacket leather original


    -Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    -paris van java shopping mall


    Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer.

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115

    # Toyota Innova (7 seat)
    Rate: IDR 500.000 or RM 150

    # KIA PREGIO (8 seat)
    Rate: IDR 500.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 600.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 800.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 800.000 or RM 245

    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
    *Include : minyak, parking fee, tol, driver fee, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap MOCHAMMAD RAYHAN ***** (Insya Allah) jom-jom gi Bandung murah jer

    Terimakasih,
    Mochammad Rayhan

    JOM BOOK NOW

    Call/Text/ WhatsApp : +62812-2469-7311 (RAYHAN)
    Email : mochammadrayhan168@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / RM 125/ USD 35
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 400.000 / 129 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 500.000 / 161 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    cp : aulia

    ReplyDelete
  19. PAKEJBUDGET BERCUTI BANDUNG

    ABIM TRANSPORT Services menawarkan percutian hebat
    dan ekslusif
    Ke Bandung pada harga BERBALOI khas untuk
    orang Malaysia.
    Rasailah keseronokan percutian dan keindahan kota
    Bandung disamping menikmati suasana
    membeli belah di rangkaian factory outlet yang
    menjanjikan pelbagai barangan pada harga murah!!
    Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
    makanan yang pelbagai dan sedap....

    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)

    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax

    -pakej transport+hotel (4pax)

    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax

    -Pakej transport+hotel (6pax)

    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  20. Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
    Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin).
    kami ABIM TRANSPORT nak menawarkan sewa kereta murah tuk (Bandung/Jakarta City Tour).
    Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau WhatsApp, Email
    Jenis kerata yg kami tawarkan :
    -toyota avanza (4-6 seat) RP 350.000 / RM 115
    -suzuki APV (4-6 seat) RP 350.000 / RM 115
    -daihatsu luxio (4-6 seat) : RP 350.000 / RM 115
    -kijang inova (4-7 seat) : RP 500.000 / RM 165
    -KIA Pregio (5-9 seat) : RP 500.000 / RM 165
    -isuzu ELF (10 seat ) :RP 650.000 / RM 210
    -isuzu ELF (18 seat ) :RP 850.000 / RM 275
    harge tersebut sudah include:
    - miyak
    - paking
    - driver berpengalaman di bidang pelancongan..
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek layan hanya ABIM TRANSPORT Bandung (Insya Allah)
    jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih.
    Group yang sudah kami layan
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    boking now ,,,
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  21. SALAM..

    MAU PERGI BANDUNG...CONFUSE NAK PILIH PERKHIDMATAN..

    TRANSPORT SAHAJA..HOTEL RESRVATION..PAKEJ...SAYA LAYAN

    KOS BUKAN MURAH..BUKAN JUGA MAHAL..BERBALOI BEGITU CAKAP ORANG

    MALAYSIA..

    SAYA BERIKAN KENYAMANAN(SELESA) SELAMA PERCUTIAN...

    UNTUK SEMBARANG PERTANYAAN SILA CALL ;

    WHATAPPS +6281220553050
    E-MAIL abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    TERIMAKASIH

    WASSALAM..

    ReplyDelete
  22. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  23. PAKEJBUDGET BERCUTI BANDUNG

    ABIM TRANSPORT Services menawarkan percutian hebat
    dan ekslusif
    Ke Bandung pada harga istimewa khas untuk
    orang Malaysia.
    Rasailah keseronokan percutian dan keindahan kota
    Bandung disamping menikmati suasana
    membeli belah di rangkaian factory outlet yang
    menjanjikan pelbagai barangan pada harga murah!!
    Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
    makanan yang pelbagai dan sedap....

    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)

    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax

    -pakej transport+hotel (4pax)

    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax

    -Pakej transport+hotel (6pax)

    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :apiewridhwan@gmail.com fast response)

    ReplyDelete
  24. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Wasap +6287821007999
    Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
    E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
    Fan page : syaqillaholidaytripsolution

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Kenapa bayar mahal jika anda dapat realisasikan impian percutian anda dengan BAJET KOS jika anda betul-betul cari bajet kos yang selesa.

    ReplyDelete
  25. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak
    Perkenalkan kami dari SYAQILLA HOLIDAY TRIP SOLUTION
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.
    Special offer at 2016... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .
    Pakej transport + hotel
    4D3N
    * 4 ORANG RM 270 / ORG
    * 6 ORANG RM 245 / ORG
    * 8 ORANG RM 235 / ORG
    * 10 ORANG RM 225 / ORG
    Hotel include bufe b fest
    Kereta include
    Minyak
    Paking
    Driver
    * hotel yg kami berikan insya allah selesah 2 bintang / 3 bintang
    * kereta yg kami berikan .. kereta terbaru pasal kami sangat menjaga kenyamanan tetamu
    Jika ada soalan jangan ter agak agak tanye
    Wasap +6287821007999
    Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
    E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
    Fan page : syaqillaholidaytripsolution
    Tima kasih ..

    ReplyDelete
  26. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak
    Perkenalkan kami dari SYAQILLA HOLIDAY TRIP SOLUTION
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.
    Special offer at 2016... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .
    Pakej transport + hotel
    3D2N
    * 4 ORANG RM 200 / ORG
    * 6 ORANG RM 180 / ORG
    * 8 ORANG RM 165 / ORG
    * 10 ORANG RM 155 / ORG
    Hotel include bufe b fest
    Kereta include
    Minyak
    Paking
    Driver
    * hotel yg kami berikan insya allah selesah 2 bintang / 3 bintang
    * kereta yg kami berikan .. kereta terbaru pasal kami sangat menjaga kenyamanan tetamu
    Jika ada soalan jangan ter agak agak tanye
    Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
    Wasap +6287821007999
    E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
    Fan page : syaqillaholidaytripsolution
    Tima kasih ..

    ReplyDelete
  27. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan
    (PROMO TERMURAH 2016- Tiada lagi SEMURAH ini.
    Kenapa bayar mahal jika anda dapat realisasikan impian percutian anda dengan BAJET KOS jika anda betul-betul cari bajet kos yang selesa.
    JANGAN SAMPAI TERLEPAS PELUANG!!
    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115
    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160
    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185
    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta
    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.
    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.
    Whatsapp : +62 87 821 007 999 (salamah)
    email : salamahrizkiaumaira@gmail.com
    fan fage ; syaqillaholidaytripsolution
    Semoga inform yg saya berikan dapat
    memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  28. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  29. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  30. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  31. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  32. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  33. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / RM 125/ USD 35
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 400.000 / 129 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


    PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 500.000 / 161 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
    facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    cp : aulia

    ReplyDelete
  34. Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan kami team Irdi Tour Bandung,

    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditourbandung@gmail.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete