MISS NUFFNANG

Thursday, December 1, 2011

Macam mana tu ???

Satu pagi pada minggu lepas, I nak keluar pergi kerja. Skali tu, terkejut I bila tengok kat luar pagar.

 Tengok la sebelah kiri luar pintu pagar tuuu...



Kereta saga brown colour tu kereta hubby, memang parking kat situ.
Masa ni hubby outstation ke Vietnam.
 


Tengok la sebelah kanan luar pintu pagar tuu...




Rasa nak marah pun ada, nak menangis pun ada. Cam mane la I nak keluarkan kereta tu?? Sambil otak fikir, tangan teruskan cuba reverse kereta. Adalah 5 kali kot I keluar masuk kereta, tukar gear R ke D, ke R ke D semula baru la boleh keluar kereta. Nape lah jiran jiran ni tak pikir pasal ni. Entah laaaa...




12 comments:

  1. ish...melampau kan kak ita...sampai mkn space umah kite...agak2 le kan...dah tak pasal, kite plak yg dpt susah...camni, akak letak jek pasu bunga tepi tu...konon2 hiasan, tapi sebenarnye nak limit kan space tuk dieorg parking....

    ReplyDelete
  2. kesian kak ita.. kena letak kon kt situ kak.. no parking. kat lorong perumahan saya pun byk keta.. satu rumah ada dua tiga biji keta.. luckily sime darby ni wat jalan lebar.. each house mmg dia sediakan satu parking khas kt luar pagar. So kalau ada dua tiga biji keta pun still tk susah nk parking then msh luas nk amik angle kuar masuk porch.

    ReplyDelete
  3. Lieyalatif..

    Hahaha...idea yang menarik tu lieya. Tapi sure jiran akak heran, apasal lak tetiba ada pasu bunga.

    ReplyDelete
  4. Liza Hashim..
    Macam best jer kawasan rumah liza tu. Pemaju rumah liza tu dah ambik kira kes orang parking kat luar porch la. Bertuah la liza..Boleh pakai sampai 3 bijik kereta tu, hehehe..

    ReplyDelete
  5. kadang2 hilang jugak sabar kalau terjadi macam ni.....

    ReplyDelete
  6. hmmm.....sabau jerlah dgn jiran cam tu! Nak ckp pn serba salah kan.....takut kecik ht pulak.

    ReplyDelete
  7. i pun ada problem pasal parking ni.. ingat rumah tepi tak de problem..eemmmm sama je.

    ReplyDelete
  8. MulutPayau..
    Betul tu..memang boleh hilang sabar.

    ReplyDelete
  9. Ibuhani..
    Betul tu kak ani, nak cakap salah tak cakap pun salah. Kalau boleh tak nak la kecikkan hati jiran, kita nak tinggal kat situ dalam jangka masa panjang.

    ReplyDelete
  10. Yan..
    Nasib kita la..Memang kena bebanyak sabar.

    ReplyDelete
  11. sangat stress dgn situasi begitu kannnnn

    ReplyDelete
  12. Sue..
    Memang stress sue nasib tak high blood pressure je

    ReplyDelete